keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Muista aina liikenteessä

Muutaman päivän mittainen työmatka takana lähes ongelmitta. Kuinka ollakaan, lain pitkä koura yllätti jälleen lähes kolmen vuoden tauon jälkeen. Olin ajellut jo reilut 500 kilometriä ja pitihän se päästää ajatus herpaantumaan sen verran, etten ollenkaan noteerannut nopeusrajoituksen vaihtumista. Yhtäkkiä nousee käsi pientareelta pystyyn ja konstaapeli ilmoittaa, että 104 km/h olisi ollut ihan ok vielä muutama kilometri sitten, mutta ei enää tässä 80:n alueella.

Eipä siinä muuta kuin kuski maijan kyytiin ja ystävällinen tiedustelu josko nämä viime vuoden palkkatulot, jotka tuossa nykytekniikalla kaivettiin esille alta aikayksikön, pitänevät vielä paikkaansa. Sen jälkeen haluttiin tietää, olisiko elätettäviä tullut lisää ja kuinkas se rouva, lieneekö hän työelämässä vai kirjataanko vähennys. Kevyttä small talkia tietoja kirjatessa ja vihdoin pääsi Jussi jatkamaan matkaa 140 euron pikavoittoineen. Mitäpä tuosta sen enemmälti valittamaan, ihan oma moka.

Vielä muutama sana tapauksen toisesta osapuolesta, usein parjatusta poliisista. Harvemmin olen joutunut heidän kanssaan tekemisiin, mutta ne kerrat kun olen vaikka liikenteessä maksajaksi joutunut, niin kyllä kohtelu on aina ollut ystävällistä eikä ole mitään jäänyt hampaankoloon. Taitaa vaikkapa niillä Suomi 24:n forumeilla poliisista valittavilla henkilöillä suurin vika löytyä peilistä.

Ei kommentteja: