sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Mistä näitä idiootteja sikiää??

Olinpa viikonloppuna ensimmäistä kertaa useaan vuoteen vierailemassa kaveriporukalla paikallisessa soittoruokalassa jota kapakaksikin kutsutaan. Ihan mukava keikka lukuunottamatta paria yöelämään eksynyttä lahopäätä.

Ensimmäinen tapaus: Lähdin hakemaan baaritiskiltä juomatäydennystä ja kävelin takaisin pöytään, kun joku tarttuu takaapäin kiinni kuristusotteella kuin pohjalainen vapaapainijamestari. Seuraa nujakointia, jossa toinen osapuoli yrittää kääntää niskoja ympäri täydet 360 astetta ja toinen nikamien sijoitteluunsa tyytyväinen säilyttää rankansa suurinpiirtein ennallaan. Sitä sitten kestää siihen asti kunnes pari asiakasta ja portsaria saavat riivittyä mulkeron kimpustani ja molemmat selviävät ilman fyysisiä vammoja. Ennen pihalle lentämistään älykääpiö vielä huutelee suureen ääneen, ettei hänessä mitään vikaa ollut. Tuo hyypiö vain oli aikaisemmin katsonut häneen pahasti joten pitihän sitä opettaa. Tai saattoihan se olla joku muukin eikä välttämättä pahasti, mutta joka tapauksessa joku oli häneen katsonut.

Myöhemmin lähdimme sitten kotia kohti. Taksitolpalla kyytiä odotellessa tulee seuraava sankari ympäripäissään kiinni kaulukseen. "V***u, haluuks turpaan", on ainoa mitä tällä ääliöllä on asiaa. Sinulle molopäälle tiedoksi, että jos joskus haluan tapella niin ihan varmasti lupaan laittaa siitä kertovan kyltin kaulaan. Se tietysti edellyttää, että opettelet siihen mennessä lukemaan.

Eivätkö nämä tyypit kaltaistensa kera olisi edes hetken voineet miettiä ennenkuin tulivat puusta alas. En millään muotoa kannata väkivaltaa, mutta joskus tuntuu että vanha kunnon niskalaukaus oli sittenkin hyvä keksintö. Vanhempanne varmaan harmittelevat päivittäin, että jälkiehkäisy toimii vain 72 tunnin kuluessa vahingonlaukauksesta.

2 kommenttia:

Marko Pyhajarvi kirjoitti...

Jussi, ihan loistava kirjoitus! Tunne on varsin tuttu. Olen jos minkälaisissa piireissä aikoinani liikkunut ja olen kohdannut monet kerrat samanlaisia lahopäitä. Ehkä se vain on niin että joukkoon mahtuu aina pässejä ja meidän täytyy vain muistaa että niiden kohtaamisen riski on aina olemassa.

Kerran teininä kävelin ulos baarista (joo, alaikäisenä kyllä) ja jäin istumaan portaille odottelemaan kavereitani. Oltiin naapurikylässä maaseudulla ja hetihän minut tunnistettiin vieraaksi. Eiköhän siihen sitten löytänyt tiensä paikallinen kylän kingi oman joukkonsa kanssa, ehkä noin 10 jäbää yhteensä. Kaveri kysyy "mitä kundi", johon vastaan "mitäpä tässä". Seuraava kysymys oli suora "haluatko tapella oikein kunnolla? mennään nurkan taaksen niin me hakataan sinut kunnolla". Kunnioitan kaverin suoraa puhetta. Sitä tarvittais yritytoiminnassa nykyistä enemmän. Noh, en sitten ollut halukas 1 vastaan 10 otteluun, joten totesin "ei kiitos tällä kertaa". kaveri suuttui. siinä se sitten steppas naaman edessä kun itse edelleen istuin portailla. pelottihan tuo niin perkeleesti mutta odottelin mukamas rennosti kavereita. onneksi tulivat juuri silloin ja kävelin rauhassa autoon samalla kun karbaasi huuteli takanani. tunnelmaa korosti jonkin teinitytön ulvonta taustalla "jarppa, älä hakkaa sitäääääää". en muista enää nimeä, olkoon vaikka jarppa.

ainahan näitä pässejä tulee vastaan. kannattaa vain välttää niistä pahimpia. 150 kiloista vastaan on tällaisen 80-kiloisen aika huono nujakoida, etenkin kun ne yleensä ovat oikein hakemassa painiseuraa.

kannattaa välttää paikkoja joissa niihin törmää. tiedän toki että ei se helppoa ole. minun musiikkimakuni kääntyy vahvasti metalliselle puolelle ja kyllähän noilla keikoilla on joskus tullut haasteellisia tilanteita vastaan vaikka pitkätukat (itse mukaan lukien) ovat yleensä varsin rentoa sakkia.

Jussi kirjoitti...

Kiitos Marko kommentista.
Tämä muistutti jälleen minkä takia nykyään tulee yöelämässä liikuttua niin vähän.
Työn puolesta tulee aika paljon liikuttua ulkomailla ja jostain kumman syystä ainoat tällaiset tilanteet ovat tapahtuneet ihan kotikulmilla. Siitäkin huolimatta, että joukkoon mahtuu sellaisiakin "sankaritekoja" kuin asiakasyrityksen illalliselta paluu hotelliin, yksin, pienessä maistissa, povitaskussa vajaa kymppitonni euroina (ei omia) Novosibirskin laitamilla kello 2 aamuyöllä.