torstai 19. kesäkuuta 2008

Kun kirpputori kuoli

Joskus vuosia sitten olin kirpputorien suurkuluttaja.Lähinnä metsästin kirjoja ja vanhoja teknisiä härveleitä joita ei juuri mistään muualta löytänyt. Sitten koitti se päivä, että kaikki paikat kotona olivat täynnä jos jonkinlaista härveliä. Oli vanhaa radiota, kassakonetta, taskulaskinta, puhelinta, tietokonetta, optiikkaa sekä lukematon määrä pikku roinaa josta ei edes ottanut selvää mihin se oli tarkoitettu.

Tässä vaiheessa hallitus ilmoitti kannakseen, että tähän taloon ei tule yhtään käytettyä vekotinta ennenkuin:
A) Herra hävittää entiset romut nurkista pyörimästä
B) Herra hankkii isomman asunnon

Ensimmäistä vaihtoehtoa ei raskinnut tehdä, toiseen ei ollut varaa. Niinpä kirpparireissut jäivät moneksi vuodeksi. Koska olisi voinut käydä kuten Sulo Vilenille, eli kontrolli pettää kun halpaa roinaa näkee, niin myöskin kirjaostokset siirtyivät divariin. Kunnes sitten viikonloppuna huomasin, että nythän rompekokoelma on huomattavasti pienentynyt ja niinpä sitten tänään suuntasin paikalliselle kirpputorille.

Vaan eipä näköjään ole kirpparikaan kuin ennen. Uutta tavaraa joka paikassa. Hyllyt täynnä sitä samaa "Made in Vinkuintia"- roinaa mitä jokainen halpahalli on pullollaan. Osa myyjistä oli tainnutkin ostaa jotain halpakaupan loppueriä, koska olivat repineet Hongkongin ja Tokmannin hintalaput vähän huolimattomasti irti. Monella myyjällä taas paikat pursuivat erään S-kirjaimella alkavan halpatavaramaahantuojan tuotteita. Hintoihinkin oli laitettu sen verran kerrointa, että antennikaapelit, pensselit ja haravat ja mitä niitä nyt olikaan tulee paljon edullisemmiksi käydä mistä tahansa halpahallista. Vaatekauppiaitakin oli. Aitoja kopiotuotteita suoraan Viipurin tai Mustamäen torilta.

Helevatan alv:n kiertäjät, hyvin olette tämän homman kyllä onnistuneet pilaamaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

niin, ilmeisesti et ole viime aikoina hyvin monella kirppiksellä käynyt? tuo mitä kirjoitit kyllä pätee aika moniin paikkoihin mutta kyllä ihan yhtä paljon löytyy niitä hyviäkin kirppareita. kyllä mäkin suosiolla jätän väliin ne tietyt paikat joissa vakkarimyyjät on valloittanut kaikki myyntipaikat ja myy just uutta tai piraattitavaraa. tietysti sitten jossain paikoissa on myyjillä ihan sika hinnat.

Jussi kirjoitti...

En ole tosiaan moniin vuosiin käynyt yhdelläkään kirpputorilla, eikä tietenkään tämän yhden käynnin perusteella kritiikkiä tule yleistää koskemaan kaikkia paikkoja.
Siitä pidän kyllä edelleen kiinni, että uuden halpakrääsän ja piraattitavaran paikka on jossain muualla.