lauantai 21. kesäkuuta 2008

Juhannusmuistoja lapsille

Olimme perheen kanssa kyläilemässä juhannuksena ja juhannuspäivänä ajelimme kotia kohti. Oli kohtuullisen lämmin autoilukeli ja pysähdyimmekin eräälle kioskille ostamaan hieman nestetäydennystä. Kyseessä oli pienehkö sisäkioski, jossa oli näköjään keskiolutoikeudet ja ulos oli rakennettu muutaman kymmenen paikan terassi. Paikka ei ollut ennestään tuttu, mutta asiakaskunta näytti siltä, että kyseistä anniskelupaikkaa voisi kuvata parhaiten sanalla "räkälä".

Eipä siinä mitään. Jokainen juhlii tai ottaa juhannusaaton jälkeiset tasoittavat kuten tahtoo mutta...

Onko teidän tenukeppien aivan pakko raahata lapset mukaan ryyppyreissulle? Yhdessä pöydässä kuorsaa ilman paitaa kaatunut kaljalasi vieressään häiskä, joka näyttää viimeksi käyneen suihkussa joskus Kekkosen presidenttikaudella. Pöytäseurueeseen kuuluu lisäksi kaksi hieman paremmassa kunnossa olevaa alfaurosta ja yksi jokaisen kuppilan vakiokalustoon kuuluva "ruusu" jolla kolmas promille näyttää olevan hyvää vauhtia lähestymässä. Koko porukka sammunutta sankaria lukuunottamatta kiskoo röökiä ketjussa. Ihan tyypillinen näky suomalaisessa lähiöbaarissa, mutta mitä ihmettä tässä seurassa tekevät kaksi arviolta 5-6 vuotiasta poikaa, joilla selvästi tuntuisi olevan hauskempaakin tekemistä kuin istua tässä seurassa.

Tai kioskin jonossa isovanhempien kanssa oleva ehkä juuri ja juuri kouluiässä oleva tyttö joka on "päässyt" juhannukseksi mummolaan. Noin viisikymppinen, ei ihan teräkunnossa oleva pariskunta on ottanut lapsenlapsensa mukaan juhannusjuhlille. Molemmat ottavat varmuuden vuoksi siiderit tuplana, ettei tarvitse vähän väliä ravata hakemassa lisää.
"Kuule, ukki ottaa täshä vielä yhden ukin limssshan", on vastaus tytön kysymykseen joko voitaisiin lähteä pois.

Paskiaiset!

Ei kommentteja: