tiistai 1. heinäkuuta 2008

Kuinka eroon myyristä?

Pihamaallemme on pesiytynyt jo kolmatta vuotta myyräyhdyskunta. Ei noista muuta haittaa ole, mutta kaivavat nurmikon pilalle. Ei ehdi kuin tasoittaa entiset kolot, niin jo on seuraavana aamuna taas uusia kekoja pihamaa täynnä. Lisäksi on nurmikon alus niin täynnä käytäviä, että pihalla kävellessä meinaa katkoa koipensa kun yhtäkkiä jalka uppoaa maahan.

Joka kesä olen tehnyt vaikka minkälaisia viritelmiä päästäkseni noista eroon, mutta mikään ei ole tepsinyt. Muutamia kuulemiani konsteja mainitakseni:

-Valkosipulin kynsiä koloihin.
Ei vaikutusta.

- Tupakan tuhkaa ja vanhoja tumppeja koloihin.
Ainoa näkyvä vaikutus on se, että myyrät työntävät tumpit maan pinnalle ja linnut levittelevät ne ympäri pihamaata.

- Paristokäyttöinen myyrän karkotin
Kokeilin kahta mallia. Toinen halpakaupasta, toinen rautakauppatavaraa. Molempien toimintasäde n. 50 cm, jonka alueelle ei koloja ilmesty. Eli näyttäisi toimivan, jos noita tikkuja tökkisi pienelle pihaläntille muutaman sata kappaletta.

- Rakennettu kaikenlaisia rämistimiä
Vaikuttivat myyriin samoin kuin Deep Purple allekirjoittaneeseen, eli korkeintaan lisäsi viihtyvyyttä. Vaikuttivat myös humpasta pitävään naapuriin kuin Deep Purple, eli meinasin saada peltisankosta ohtaan.

- Myyräkarkote
Aivan sama kuin antaisi ostarin mopojengille kassillisen lennokkiliimaa. Nenään menee, mutta ei häiritse viihtyvyyttä.

Jos jollakulla sattuu olemaan takataskussa joku takuuvarma konsti, jolla nuo otukset saisi häädettyä edes naapurin tontille, niin kiitollisena otan vinkkejä vastaan. Bensa + tulitikku ja myrkky eivät tule kuitenkaan kyseeseen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli kanssa myyräongelma ja se hoitui levitttämällä kanankakkarakeita koloihin